Meer dan 1 miljoen tevreden klanten
Op kwaliteit geteste tophotels
CO2-gecompenseerd reizen
Heb je een vraag?
We staan je telefonisch in het Engels of Duits te woord
Neem contact met ons op
Travelcircus
in samenwerking met
logo
Nachhaltige Hotels

Duurzaam reizen met Travelcircus

We leven op een geweldige planeet, vol natuurschoon, adembenemende uitzichten en enorme biologische en culturele diversiteit. Een planeet die het beschermen waard is!

Helaas doen we in onze drang de wereld zijn soms meer kwaad dan goed. Daarom willen steeds meer reizigers ervoor zorgen dat hun vakantie geen negatieve impact heeft op het klimaat.

Bij Travelcircus willen we duurzaam reizen makkelijk, leuk en comfortabel maken voor onze klanten. Dit doen we onder andere door CO2-uitstoot te compenseren en met milieuvriendelijke hotels samen te werken.

Omdat wij geloven dat een vakantie goed moet zijn voor u en voor de planeet!

bomen planten

48.435 bomen geplant

co2 compenseren

15.253.875 kg CO₂ gecompenseerd

duurzame hotels

10 duurzame hotels

Eden Reforestation Projects

Eden Projects

We werken samen met Eden Reforestation Projects om de CO2-uitstoot van onze reizen te compenseren door bomen te planten.

Bomen produceren schone lucht door CO2 uit de atmosfeer te halen en om te zetten in zuurstof. Daarnaast zijn bomen essentieel voor biodiversiteit, voedselvoorziening, een gezonde bodem en de economie. Daarom is ontbossing een groot probleem.

Eden Reforestation Projects gaat ontbossing en klimaatverandering tegen. Hiervoor trainen en betalen ze lokale inwoners om bomen te planten in ontboste gebieden. Dit betekent een stabiel inkomen dat helpt armoede te bestrijden onder gemeenschappen die vaak als gevolg van ontbossing in hun levensvoorziening hebben verloren. Naarmate de bomen uitgroeien tot gezonde bossen, leggen ze koolstof vast en zetten het om in zuurstof, beschermen ze de bodem, herstellen ze het ecosysteem en verbeteren ze het klimaat.

Bomen planten voor een beter klimaat

Eden Reforestation Projects plant alleen inheemse soorten, waarvan de meerderheid zaailingen zijn die lokaal worden verzameld. Er is speciale aandacht voor mangroven, omdat die de kustlijn beschermen en bijzonder effectief zijn in het vastleggen van koolstof.

Voorbeelden van herbebossingsprojecten over de hele wereld:

 • Mangrove in Indonesië
 • Afromantane herbebossing in Kenya
 • Tropisch regenwoud in Nicaragua

Travelcircus compenseert de CO2-uitstoot van uw reis

Voor iedere boeking doneert Travelcircus aan Eden Reforestation Projects, zonder kosten voor de klant. Na verloop van tijd compenseren de bomen die met onze donatie zijn geplant de CO2-uitstoot van de reis. Hoewel CO2-compensatie de impact van reizen niet teniet doet, helpt het wel om de druk op het milieu te verlichten. Onze klanten kunnen met een gerust hart op vakantie.

eden
eden
eden

Ecologische voetafdruk van uw reis

Travelcircus biedt vooral korte trips in Europa aan. Vliegen, wat voor veel CO2-uitstoot zorgt, is daardoor meestal niet nodig. De meeste van onze hotels zijn namelijk eenvoudig met het openbaar vervoer of de auto te bereiken.

De gemiddelde Travelcircus reis heeft een ecologische voetafdruk van 130 kg:

Auto57 kg Auto

Hotel34 kg Hotel

Eten21 kg Eten

Sightseeing16 kg Activiteiten


Deze voetafdruk is de som van de CO2 die wordt uitgestoten door transport, het hotel, het geconsumeerde voedsel en alle activiteiten en uitstapjes tijden de reis.

Als reiziger kunt u uw voetafdruk verkleinen door gebruik te maken van openbaar vervoer, lokale en seizoensgebonden producten te eten, zuinig om te springen met hulpbronnen, minder afval te produceren, milieuvriendelijke activiteiten te kiezen en in duurzame hotels te verblijven.

Duurzaamheid bij Travelcircus

We streven er niet alleen naar onze reisen milieuvriendelijker te maken, maar ook ons kantoor. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar manieren om onze afvalproductie en ecologische voetafdruk te verkleinen. Want zelfs kleine veranderingen kunnen een grote impact hebben!

Een paar stappen die we al hebben gezet om ons bedrijf duurzamer te maken:

 • Ons kantoor draait op groene stroom
 • We verminderen papierverbruik door digitaal te werken
 • Planten zorgen voor schone lucht en een gezellige sfeer
 • Zonnewering en isolatie verminderen de behoefte aan airco en verwarming
 • We recyclen
 • Fruit is een gezonde en verpakkingsvrije snack
 • Onze koelkast is gevuld met drank in glazen flessen die worden opgehaald en hervuld
 • Onze keuken heeft echt bestek, borden, glazen en bekers: geen wegwerpplastic!
 • Gesubsidieerde tickets voor het openbaar vervoer en een flexibel thuiswerkbeleid verminderen de noodzaak voor woon-werkverkeer met de auto
 • We organiseren regelmatig duurzame teamevenementen zoals een kledingruil en park clean-up